سنگ معدن سرب زنجان به دلیل داشتن عیار بالا از قیمت مناسبی برخوردار است. این سنگ معدن بیشتر به صورت سولفور در طبیعت یافت می شود. به دلیل عیار بالای آن می توان مستقیم آن را در کوره ذوب کرد.
سنگ معدن سرب در کنار فلزاتی همچون روی، نقره و مس تشکیل می شود. هر چه به لایه زیرین زمین نزدیک تر شوید از مقدار سرب کم می شود.
سنگ معدن سرب زنجان
سنگ معدن سرب زنجان از جمله کانسار های موجود در ایران است که می توان از آن استفاده بهینه کرد با توجه به عیار بالای آن (۴۰ به بالا) مستقیم در کوره ذوب می شود. قیمت آن نیز بسیار مناسب می باشد.
سرب موجود در معادن به صورت اکسیدی و سولفوره می باشد. نوع سولفوره بیشتر در طبیعت ایران یافت می شود. در اصطلاح تجاری و بازاری به سرب سولفوره، گالن می گویند.
میزان تولید داخلی سرب و روی در کشور بیش از نیاز مصرف است و می توان برای صادرات این محصولات به خارج با کمک دولت و بخش خصوصی اقدامات لازم را انجام داد.
کاربرد سرب در جامعه صنعتی
- استفاده از آن به عنوان آلیاژ
- استفاده از سرب در باتری های اسیدی
- استفاده از آن در ساخت گلوله
- استفاده از سرب در سپر تشعشعی
- کاربرد آن در ساختمان سازی به عنوان عایق صدا
کانسار های سرب موجود در ایران
- کانسار های موجود در ایران مرکزی
- کانسار های پیدا شده البرز (زنجان-طارم)
- خاور ایران
- کانسار های موجود کویر سبزوار
- کانسار های آذربایجان
- کانسار های زاگرس
همان طور که می بینید سنگ معدن سرب زنجان جز کانسار های البرز می باشد. با توجه به منابع طبیعی کم و نبود جایگزین برای آن ها، بیشتر کارخانه داران به استفاده از بازیافتی ها، روی آورده اند تا بتوانند کمبود مواد اولیه را جبران کنند. برای این کار آن ها انتظار دارند که معادن متروک و اکتشافی جدید به کارخانه های فراوری سپرده شود تا با تجهیزات و دانش روز بتوانند از آن به صورت بهینه استفاده کنند. برای این کار نیاز به حمایت دولت و بخش خصوصی دارند.